Obavještavaju se svi IPA članovi da je s 2012 godinom IPA Sekcija Hrvatska započela s izradom IPA iskaznica sa fotografijom, što je zahtijevalo određenu pripremu vezanu uz postupak same izrade, a koja je stavljena u obavezu svakoj od regionalnih IPA udruga.

IPA udruga Varaždin tako je od 343 svoja člana prikupila fotografije i napravila pripremu za izradu iskaznica sa fotografijom, dok će za preostalih 165 članova biti izrađene iskaznice bez fotografije.

Zahtjevi za izradu dostavljeni su tijekom siječnja ove godine AKD-u, a sve iskaznice trebale bi za IPA udrugu Varaždin biti izrađene i dostavljene do kraja ožujka mjeseca ove godine.

Prvi kontingent izrađenih iskaznica ( njih 209 ) već je dostavljen IPA povjerenicima po organizacionim jedinicama kod kojih se iskaznica može preuzeti i podmiriti IPA članarina za 2012 godinu, koja sada iznosi 120 kuna godišnje.

Isto tako mole se članovi koji nisu dostavili fotografiju za izradu iskaznice, da to učine prilikom preuzimanja iskaznice i plaćanja članarine.

Primitak novih članova uređen je Statutom čije odredbe daju mogućnost učlanjenja svim aktivnim i umirovljenim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova ukoliko to žele. Isti trebaju kod povjerenika popuniti pristupnicu, dostaviti fotografiju, te uz članarinu podmiriti pristupninu koja iznosi dodatnih 50 kuna. Izrađena iskaznica sa IPA naljepnicom i plastikom za auto dostaviti će im se u roku od 30 dana.

Članovi koji dvije godine za redom ne podmire članarinu gube članstvo, te se u slučaju ponovne zamolbe za primitak tretiraju kao novi članovi.

Članovi IPA Udruge Varaždin imaju mogućnost korištenja popusta na robe i usluge pojedinih firmi kako u R. Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Sve ostale informacije i obavijesti vezani uz rad Udruge od sada su dostupni na službenim web stranicama udruge: www.ipa-varazdin.hr